Dieet Wijzer

 
Home Favorieten Contact
        

Weight Watchers

Weight Watchers wijkt af van veel andere dieten. Onder andere omdat je via het Weight Watchers voedingsplan niet alleen, maar samen met een groep dieet.

Samen sta je sterker dan alleen. Dat is een van de redenen waarom het dieet sinds de jaren zestig nog steeds ongekend populair is.

Weight Watchers werd in 1963 opgericht door de Amerikaan Jean Nidetch. Zij ontwikkelde een dieet, dat wereldwijd al miljoenen mensen heeft geholpen om af te vallen, en is waarschijnlijk een van de bekendste methodes om af te vallen. Weight Watchers probeert afvallen meer te laten zijn dan alleen minder eten.

Wekelijkse ontmoeting
Het dieetprogramma wordt in groepsverband gevolgd, waarbij de deelnemers elkaar wekelijks ontmoeten om elkaar te steunen en ervaringen uit te wisselen. Je leert hier bewust om te gaan met je voeding, terwijl je toch gezond blijft eten.

Punten-systeem
Het dieet bestaat uit een soort puntensysteem, waarbij elk onderdeel van de maaltijd een bepaald aantal punten bevat. Het systeem is gebaseerd op een Flexipoints programma. Dit houdt in dat er voor elk voedingsmiddel een bepaald aantal punten is toegekend. Vervolgens word er bepaald voor hoeveel punten je per dag mag eten en zodat je zelf je dieet samenstellen zolang je maar binnen je puntenlimiet blijft.

Langzaam maar gestaag
Bij deze methode gaat het afvallen langzaam en gestaag, maar op de lange termijn is gewichtsafname bijna gegarandeerd, en zolang het dieet gevolgd wordt min of meer blijvend. In Nederland bestaat Weight Watchers sinds 1974.

 


Copyright - Privacybeleid