Dieet Wijzer

 
Home Favorieten Contact
        

Afvallen met Sonja Bakker

Het Sonja Bakker dieet (eigenlijk de Sonja Bakker Methode) heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot de populairste afslankmethode van Nederland. Van haar boek 'Bereik je ideale gewicht' werden al meeer dan 400.000 exemplaren verkocht. Waarom is 'Sonjabakkeren' zo populair? Nou. Bijvoorbeeld omdat het werkt.

Dietisten en voedingsdeskundigen bekijken Sonja Bakker nog steeds met de nodige argwaan. Zij wijzen er steeds fijntjes op dat Sonja Bakker geen dietiste is, maar iemand die een Loi-cursus gewichtsconsulente gevolgd heeft.

Daarbij gaan deze mensen voorbij aan het feit dat honderdduizenden mensen baat hebben bij het Sonja Bakker dieet. Sonjabakkeren werkt, of de critici dat nou leuk vinden of niet.

Menuvoorschriften
De basis van het Sonja Bakker dieet wordt gevormd door strikte menuvoorschriften die een aantal weken moeten worden gevolgd. Wanneer je dit een aantal weken achter elkaar doet, zal je afvallen. Het dieet gaat uit van drie hoofdmaaltijden en een beperkt aantal caloriearme tussendoortjes. Het Sonja Bakker dieet sluit aan bij een aantal voedingsadviezen uit de Schijf van Vijf, zoals gevarieerd eten, veel groente en weinig vet.

Nieuwe levensstijl
Sonja Bakker ziet haar methode niet als een dieet, maar als een voedingspatroon. Een filosofie waarbij je jezelf een nieuwe levensstijl aanmeet. Je mag van alles eten, alleen wel in bepaalde hoeveelheden. Dit werkt erg motiverend voor de afvallers; de ene dag ontbijt je met crackers met smeerkaas, de volgende dag is het een plakje ontbijtkoek. Ook is er ruimte voor een chocoladetaartje tussendoor.

Eet met mate
Waarschijnlijk is die variatie ook meteen de belangrijkste reden voor de populariteit van het Sonja Bakker dieet: je mag alles eten. Alleen niet meer zoveel. Daarnaast wijst Sonja er op dat je meer moet bewegen en sporten dan je in het verleden deed.

Vind je het Sonja Bakker dieet moeilijk om vol te houden? Hier vind je dieet-tips. Wil je meer weten over de achtergronden van de Sonja Bakker Methode, dan kun je terecht op deze pagina.

 


Copyright - Privacybeleid